Ronde van Ede vernieuwd: ‘Het wordt een rondje om de kerk’

Ede krijgt ook haar rondje om de kerk. Op zaterdagavond 24 juni vindt de wielerronde van Ede plaats. Met als opvallend nieuw onderdeel de Funklasse.

Voor de wedstrijdrenners is de Ronde van Ede altijd al een graag geziene koers. Met een uitdagend parcours, goede organisatie en sterk deelnemersveld komen de renners graag naar Ede. Dit jaar is de Ronde van Ede ook toegankelijk voor niet- licentiehouders, want er wordt gestart met een zogenaamde funklasse wedstrijd. Hier kunnen alleen lokale deelnemers zonder wedstrijdlicentie aan mee doen – individueel of collectief als bedrijf!

De belangrijkste reden hiervoor is dat de Ronde van Ede juist óók toegankelijk wordt voor inwoners uit de gemeente Ede. De funklasse wedstrijd draagt hier aan bij. Het verlaagt de drempel tot deelname én verhoogt de mate van plezier en betrokkenheid! Zowel voor deelnemers, toeschouwers als bedrijven. Want wie wil nu niet zijn fietsende vader of collega zien meedoen? En je zoon of dochter kom je toch zeker wel aanmoedigen?

Tot slot wordt het welbekende ‘rondje om de kerk’ dit jaar in de praktijk gebracht! Het parcours gaat dwars door het centrum heen langs de Oude Kerk. Dichtbij het publiek, met muziek, activiteiten voor de kinderen en natuurlijk een hapje en een drankje wordt dit hét jaarlijkse wielerevenement in de regio!

Op dit moment zijn we hard aan het werk om de organisatie rond te krijgen. Mocht u in de tussentijd vragen of opmerkingen hebben of sponsor willen worden. Neem dan contact met ons op via info@rondevanede.nl