Dikke Banden Race

Ook dit jaar vindt de Jumbo Dikke Banden Race plaats. Dit is een fietswedstrijd voor jongens en meisjes van 5 tot en met 12 jaar oud, die geen wielerlicentie of basislidmaatschap bij de KNWU hebben. Deelname is mogelijk op je eigen fiets – geen racefiets – en er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen. 

Het parcours is ongeveer 900 meter lang en kent een hoogteverschil van 20 meter. Nieuw is de passage door de winkelstraat langs de Oude Kerk van Ede.  De ronde wordt rechtsom gereden met finish op de Raadhuisstraat.

Je gaat over hetzelfde parcours als de wedstrijdrenners, maar dan wat minder lang. Afhankelijk van de leeftijd worden er 1, 2 of 3 ronden gereden.

Inschrijven

Inschrijven kan op 2 manieren:

  • Stuur een mail naar inschrijvingen o.v.v. naam + leeftijd
  • Meld je op de dag zelf bij de Permanence. Dit is de inschrijfbalie waar je kan aanmelden. Deze bevindt zich nabij de start-finish.

Deelname is kosteloos. Wanneer je bent ingeschreven, wordt de rest geregeld op de dag zelf. De race voldoet dan ook aan alle eisen van de KNWU. Het parkoers wordt afgezet en een helm dragen is verplicht. Mocht je die niet hebben, dan zijn deze te leen bij de organisatie. Mocht er toch een ongelukje gebeuren, dan staat er altijd een EHBO-ploeg klaar langs het parkoers.

Eigen fiets

Kinderen kunnen deelnemen aan de Jumbo Dikke Banden Race zonder dure materialen aan te hoeven schaffen. Je kunt meedoen op je normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets. Racefietsen zijn niet toegestaan. De banden moeten namelijk breder dan 28 millimeter zijn. Niet helemaal zeker of de fiets geschikt is voor de race? Doe de check hieronder. Ook op de wedstrijddag zelf, wordt de fiets nog gecontroleerd door de organisatie.

Categorieën

De wedstrijden zijn bedoeld voor jongens en meisjes van 5 tot en met 12 jaar oud. Er zijn vier categorieën op basis van geboortejaar. De jongens en meisjes die een wedstrijdlicentie of basislidmaatschap hebben bij de KNWU mogen niet meedoen. Het doel is namelijk om kinderen zonder licentie/ lidmaatschap te enthousiasmeren om ook te gaan fietsen.

Categorie 1: meisjes en jongens geboren in
Categorie 2: meisjes en jongens geboren in
Categorie 3: meisjes en jongens geboren in
Categorie 4: meisjes en jongens geboren in 

Finaledag

Jongens en meisjes uit alle categorieën strijden tijdens een Jumbo Dikke Banden Race niet alleen om de winst en prijzen, maar ook om (vrijblijvende) deelname aan de landelijke finaledag.