Funklasse

Ben jij die lokale, recreatieve wielrenner zonder wedstrijdlicentie, maar lijkt het je wel leuk om een keer mee te doen? Het kan dit jaar in de Funklasse!

Natuurlijk is er in deze categorie ruimte voor competitie en zweetdruppels, maar bij de Funklasse staat plezier én veiligheid voorop. Meedoen is in deze categorie echt belangrijker dan winnen, want het gaat bovenal om de beleving.

Je kunt deelnemen aan de Funklasse zodra je aan de volgende criteria voldoet:

  • Je bent woonachtig of binnen een straal van ongeveer 40 km rondom Ede
  • Je hebt geen KNWU wedstrijdlicentie
  • En je bent minimaal 18 jaar.

Het parcours is ongeveer 900 meter lang en kent een hoogteverschil van 20 meter. Nieuw is de passage door de winkelstraat langs de Oude Kerk van Ede. De ronde wordt rechtsom gereden met finish op de Raadhuisstraat.

De wedstrijd duurt ongeveer 45 minuten. Het aantal ronden wordt dus bepaald door het tempo van de renners zelf. Het niveau van de deelnemers kan verschillen, dus nogmaals goed om te realiseren dat plezier en veiligheid voorop staat in de Funklasse.

Inschrijven

Direct inschrijven kan op 2 manieren:

  • Stuur een mail naar inschrijvingen o.v.v. naam + woonplaats. Het inschrijfgeld betaal je op de dag zelf bij de Permanence.
  • Ga via deze link naar de inschrijfpagina van de KNWU. Om in te schrijven moet je wel eerst een (gratis) KNWU account aanmaken en inloggen. Voor verdere uitleg zie de tekst hieronder.
  1. Als je lid bent van de KNWU en je hebt reeds een startlicentie kun je inschrijven.
  2. Als je lid bent van de KNWU, maar je hebt nog geen startlicentie, kun je gebruik maken van de dag-startlicentie. Kosten hiervoor bedragen €2-
  3. Als je nog geen lid bent van de KNWU, kun je een daglidmaatschap aanvragen én een dag-startlicentie.  Kosten hiervoor bedragen €7-

Zie ook de website van de KNWU voor meer uitleg. Mocht je er niet uitkomen, stuur dan een mail naar de organisatie via inschrijvingen.rondevanede@gmail.com.

Hiervoor krijg je een rugnummer en ben je verzekerd via de KNWU.

Voor het ophalen van je rugnummer meld jij je op 24 juni bij de permanence. Deze vindt je in de tent nabij de start / finish locatie. Het adres is Raadhuisplein 3.

EHBO

De EHBO-post van het Rode Kruis bevindt zich nabij start / finish op het Raadhuisplein.

Kleedkamers

Op slechts 100 meter afstand van het parcours zijn er kleedkamers beschikbaar in de gymzaal Kleefsehoek. Het adres is Kleefsehoek 1A, 6711 SP Ede. De kleedkamers graag schoon achterlaten!

Parkeren

Gratis parkeren is vanaf 18.00 uur mogelijk op parkeerterrein Bunschoterplein. Je kunt hiervoor volgend adres in het navigatiesysteem invoeren: Bunschoterweg 7A, 6711 CD Ede. Gratis parkeren is vanaf 18.00 uur tevens mogelijk op het Kuiperplein (Kuiperplein 45, 6713 AL Ede).

Daarnaast zijn er diverse andere parkeermogelijkheden in het centrum van Ede waaronder Q-Park Markt (Brouwerstraat 21 A, 6711 AS Ede) en Q-Park Achterdoelen (Achterdoelen 45, 6711 AV Ede). Let op want dit is betaald parkeren!

Volg eventuele aanwijzingen van vrijwilligers en verkeersregelaars te allen tijden op.