Vergunningen zijn rond

Inmiddels zijn alle vergunningen voor de Ronde van Ede 2018 afgegeven. Dat betekent dat het rondje over de Paasberg, met de finish bij het gemeentehuis doorgaat en dat het de komende jaren weleens de nieuwe plek voor de Ronde van Ede zal gaan worden. De gemeente heeft inmiddels al wat aanpassingen gedaan bij de rotonde aan het begin van de finishstraat zodat de renners en rensters de bocht veiliger kunnen nemen. Rond de finish bij het gemeentehuis zullen allerlei activiteiten worden georganiseerd om het jong en oud naar de zin te maken en de wielersport te promoten. De organisatie is op dit moment bezig om de aanwonenden van het parkoers te informeren.

Ronde van Ede keert terug in het centrum van Ede

De Ronde van Ede bestaat al een hele tijd en heeft al heel wat verschillende parkoersen gekend. Na 2 succesvolle jaren op het pittige rondje op de voormalige Mauritskazerne keert De Ronde dit jaar terug in het centrum van Ede.

In 1986 was de start van de finish op de Maanderweg ter hoogte van de toenmalige fietswinkel van Vincent. In dat jaar startte het programma met een hardloopwedstrijd over het parkoers. Maar het hoofdprogramma was een profwedstrijd met grote namen zoals Joop Zoetemelk, Gerrie Knetemann & Henk Lubberding

Ronde van Ede voor de kleintjes

Terug van weggeweest: een ronde voor de kleintjes rennertjes.

De Decathlon Dikke Banden Race is een fietswedstrijd voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar oud, die geen wielerlicentie of basislidmaatschap bij de KNWU hebben. Deelname is mogelijk op je eigen fiets – geen racefiets – en er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen. Bij voldoende deelnemers rijden de jongens tegen elkaar en de meisjes tegen elkaar. De winnaars van de lokale Dikke Banden Races nemen het tegen elkaar op tijdens de landelijke finaledag. In 2017 op zondag 17 september in Breda.

– INSCHRIJVEN –