Bereikbaarheid

Zaterdag 22 juni 2024 wordt de MKBTR Ronde van Ede georganiseerd. Er zijn verkeersmaatregelen nodig om de veiligheid van de wielrenners, toeschouwers en omwonenden te kunnen waarborgen. Gedurende het evenement – tussen circa 17.00-22.00h – kan dit enige overlast veroorzaken. Wij doen er natuurlijk alles aan om deze zo beperkt mogelijk te houden en vragen hiervoor uw begrip en medewerking.

Afgesloten wegen

Tijdens de wielerwedstrijden is het parcours afgesloten voor al het verkeer. Voor het doorgaande verkeer wordt in overleg met de gemeente Ede een omleiding ingesteld. Dit wordt middels omleidingsborden aangegeven.

De volgende wegen zijn op zaterdag 22 juni 2024 tussen 17.00-22.00h afgesloten:

  • Raadhuisstraat tussen Gildestraat en Molenstraat
  • Raadhuisplein
  • Oude Kerkplein
  • Grotestraat
  • Molenstraat (één weghelft) tussen Grotestraat en Raadhuisstraat

Het uitrijden van Q-Park Markt aan de Molenstraat is tijdens de afsluiting niet mogelijk. Het in- en uitrijden van de parkeergarage aan de Achterdoelen zal tijdens de wielerwedstrijden ook niet mogelijk zijn. Bewoners van de Achterdoelen en het Oude Kerkplein kunnen parkeren op de parkeerplaats van het gemeentehuis op de Bergstraat.

Het in- en uitrijden van de Driehoek (gelegen binnen het parcours) is enkel tussen de wedstrijden door en zeer beperkt mogelijk op aanwijzing van de verkeersregelaars.

Omwonenden binnen bovenstaand gebied ontvangen van ons een bewonersbrief met specifieke informatie.

Parkeerverbod

Op de wegen van het parcours geldt op 22 juni een parkeerverbod voor een aantal parkeervakken. Op plekken waar parkeren verboden is zal dit worden aangegeven middels het bord E4 met onderbord. Bewoners langs en/of binnen het parcours worden tevens verzocht, als zij van hun auto gebruik willen maken, deze vóór aanvangstijd buiten het parcours te parkeren.

Op de volgende locaties zal een parkeerverbod gelden:

  • Parkeerplaats Raadhuisplein (Balie Publiekszaken) tussen 14.00-22.00h
  • Parkeervakken Raadhuisplein tussen 17.00-22.00h

Oversteekplaatsen

Voor bewoners  binnen het parcours zijn door de organisatie een aantal oversteekplaatsen gecreëerd waar u als bewoner tussen de wedstrijden door te voet of per fiets het parcours kan oversteken op aangeven van de verkeersregelaars! Oversteken met de auto voor de bewoners van de Driehoek is zeer beperkt mogelijk ter hoogte van de Bunschoterweg.

Calamiteiten

Alle woningen en kantoren aan het parcours blijven gedurende het evenement bereikbaar voor de hulpdiensten. Indien nodig zal de wedstrijd door de organisatie worden stilgelegd om hulpdiensten de ruimte te geven. Eén weghelft van de Raadhuisstraat fungeert als calamiteitenroute.

Vrijwilligers en verkeersregelaars

Door de organisatie worden op diverse plaatsen vrijwilligers en bevoegde verkeersregelaars ingezet. Deze zijn te herkennen aan gele veiligheidshesjes en/of verkeersregelaarshesjes. Zij bewaken het parcours en kunnen indien nodig uw vragen beantwoorden. Heeft u voor het evenement nog vragen over de bereikbaarheid, dan verzoeken wij u contact op te nemen via info@rondevanede.nl.

Verwacht u bezoek of visite? Attendeer uw bezoek of visite dan op de mogelijke hinder door de Ronde van Ede en vraag hen buiten het parcours te parkeren en te voet naar u toe te komen.