Decathlon Dikke Banden Race

Ook dit jaar vindt de Decathlon Dikke Banden Race plaats. Dit is een fietswedstrijd voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar oud, die geen wielerlicentie of basislidmaatschap bij de KNWU hebben. Deelname is mogelijk op je eigen fiets – geen racefiets – en er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen. Bij voldoende deelnemers rijden de jongens tegen elkaar en de meisjes tegen elkaar. De winnaars van de lokale Dikke Banden Races nemen het tegen elkaar op tijdens de landelijke finaledag.

Meedoen?

Aanmelden voor de Decathlon Dikke Banden Race kan hier. Wanneer je bent ingeschreven, wordt de rest geregeld op de dag zelf. De race voldoet dan ook aan alle eisen van de KNWU. Het parkoers wordt afgezet en een helm dragen is verplicht. Mocht je die niet hebben, dan zijn deze te leen bij de organisatie. Mocht er toch een ongelukje gebeuren, dan staat er altijd een EHBO-ploeg klaar langs het parkoers.

– INSCHRIJVEN –

Eigen fiets

Kinderen kunnen deelnemen aan de Decathlon Dikke Banden Race zonder dure materialen aan te hoeven schaffen. Je kunt meedoen op je normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets. Racefietsen zijn niet toegestaan. De banden moeten namelijk breder dan 28 milimeter zijn. Niet helemaal zeker of de fiets geschikt is voor de race? Doe de check hieronder. Ook op de wedstrijddag zelf, wordt de fiets nog gecontroleerd door de organisatie.

Categorieën

De wedstrijden zijn bedoeld voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar oud. Er zijn drie categorieën op basis van geboortejaar. De jongens en meisjes die een wedstrijdlicentie of basislidmaatschap hebben bij de KNWU mogen niet meedoen. Het doel is namelijk om kinderen zonder licentie/lidmaatschap te enthousiasmeren om ook te gaan fietsen.

Categorie 1: meisjes en jongens geboren in 2011-2012
Categorie 2: meisjes en jongens geboren in 2009-2010
Categorie 3: meisjes en jongens geboren in 2007-2008

Finaledag

Jongens en meisjes uit alle categorieën strijden tijdens een Decathlon Dikke Banden Race niet alleen om de winst en prijzen, maar ook om deelname aan de landelijke finaledag. 

– INSCHRIJVEN –